Concert DJ Project si Cargo de Ziua Europei

Cu ocazia Zilei Europei, de 9 mai, Primaria Timisoara va organiza un concert in Piata Unirii, care va marca si inceputului stagiunii proiectului cultural "Timisoara - Mica Viena".
De la ora 21.00, pe scena de langa Domul Romano-Catolic din Piata Unirii vor canta DJ Project si trupa Cargo.
DJ Project, adica Gino Manzotti, Maxx si Giulia au lansat pana acum 7 albume, ultimul, anul trecut - "In the Club".



Cargo va urca pe scena in urmatoarea componenta Cristi Pup - clape, Alin Achim - chitara bass, Tavi Pilan - tobe, Adrian Igrisan - voce si chitara si Adi Barar - chitara. Grupul Cargo s-a infiintat in Timisoara in 1985, avandu-l ca membru fondator pe chitaristul Adrian Barar. Timisorean fiind, acesta a creat explicatia de dictionar "grup rock din Timisoara", desi doi din actualii membri sunt aradeni - solistul Adrian Igrisan si tobarul Octavian Pilan; unul e hunedorean - claparul Cristian Pup, toti fiind deja stabiliti in Timisoara. Trupa a lansat 7 albume - Povestiri din gara - 1992, Destin - 1995, Ziua Vrajitoarelor - 1998, Cargo si Corala Teofora din Timisoara - 1996, Baga-ti mintile in cap - 2000, Spiritus Sanctus - 2003, XXII Best of - 2007, mai multe videoclipuri si numeroase single-uri.
Acest concert deschide "Timisoara - Mica Viena", stagiunea 2010. "Timisoara - Mica Viena" este un proiect al Primariei Timisoara, inceput in anul 2005 si dedicat artistilor tineri dar si consacrati, o manifestare care isi propune sa reintroduca spatiul baroc al Pietei Unirii, una din cele mai frumoase piete din Europa, in circuitul cultural si turistic national si international, in acest fel punandu-se in valoare, bogatia arhitecturala a acestei piete si multiculturalitatea orasului nostru. Manifestarile din programul Timisoara - Mica Viena promoveaza ideea de a scoate arta in strada, de a oferi publicului liberul acces la manifestari culturale de calitate, in aer liber, pe toata durata verii, perioada in care institutiile culturale ale orasului sunt in vacanta.
Incepand cu luna mai si pana in septembrie, in fiecare an, evenimentele artistice organizate in Piata Unirii ofera continuitate vietii culturale timisorene. Promovarea artei in strada face din "Timisoara - Mica Viena", un proiect cu caracter social, care permite accesul la cultura in mod liber, tuturor persoanelor. De asemenea, Timisoara - Mica Viena este un proiect educational, de mijlocire a legaturii dintre cetateni si actul cultural si isi propune cresterea capacitatii de comunicare si exprimare a artistilor, de participare afectiva si implicare directa a tinerei generatii in viata culturala a orasului.